نخستین رویداد فناورانه از دانشگاه تا بازار برگزار شد
به گزارش روابط عمومی اداره کل خوابگاههای دانشگاه تهران، صبح امروز دکتر سید محمد مقیمی، رئیس دانشگاه تهران در یک ارتباط ویدئویی در رویداد فناورانه از دانشگاه تا بازار گفت: با بهرهمندی از پتانسیل شرکتهای دانش بنیان میتوان زمینه فعالیتهای فناورانه دانشجویان را مهیا کرد.
رئیس دانشگاه، در نخستین رویداد فناورانه از دانشگاه تا بازار، با ابراز خرسندی از تلاش کارکنان دانشگاه و دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری (مدظله العالی) مستقر در دانشگاه، تصریح کرد: شرکتهای دانش بنیان رویداد مذکور را با عنوان از دانشگاه تا بازار برنامه ریزی و اجرا کرده اند.
رئیس دانشگاه تهران، با اشاره به سال جاری به عنوان سال دانش بنیان تاکید کرد: باید برای تحقق تولید کارآمد و دستیابی به اشتغال کار آفرین از پتانسیل شرکتهای دانش بنیان بهره برد.
وی، فرایند کارآفرینی را در سه مرحله توصیف کرد و گفت: نخستین قدم برای رسیدن به محصولات کارآفرینانه بحث خلاقیت و ایدههای بدیع و نو است، بعد از شکل گیری ایدههای نو، باید ایدههای نوین در قالب یک محصول یا خدمت جدید عرضه شود.
ایشان، فرایند ذکر شده را نوآوری دانست و تصریح کرد: در کنار فعالیتهای نوآورانه صاحبان کسب کار با فعالیتهای مخاطره جویانه و ریسک پذیر خلاهای بازار را شناسایی و برای رفع این خلاها با شکار فرصتهای جدید محصولات و خدمات خود را به بازار عرضه میکنند.
رئیس دانشگاه تهران فرایند ذکر شده را کارآفرینی خواند و یاد آور شد: برای مشاهده فرایند و چرخه کارآفرینی مکمل، به اجرا در امدن سه گام ذکر شده ضروری است.
دکتر سیدمحمد مقیمی، اقدام مسئووان و کارکنان دانشگاه تهران را ستودنی خواند و افزود: همه تلاش بر این است تا با بهره بردن از اوقات فراغت دانشجویان زمینه برای فعالیتهای فناورانه مهیا شود، چرا که این فعالیتها به عنوان نخستین گام برای دستیابی به دانشگاه کارآفرین در سیاستها و برنامههای مجموعه خوابگاههای دانشگاه تهران، مورد توجه است.
وی یادآور شد: برای فراهم شدن ماده خام و اولیه فرایند کارآفرینی نیازمند ایده هستیم، با متداول شدن فرهنگ ایده پردازی در جمع دانشجویان، ایدههای جدید نیز ارایه و مرحله دوم فرایند کارآفرینی یعنی نوآوری آغاز میشود. نکته سوم به عنوان رویداد از دانشگاه تا بازار حلقه اتصالی میان ایده پردازان دانشگاهی را با افراد آگاه و مطلع از تئوریها و مدلهای مختلف به منظور ایجاد ایدههای بدیع مهیا میکند. در این صورت افراد علاقه مند به فعالیت در حوزه کسب و کار ایدههای مبتنی بر آموختههای خود را عرضه و منجر به ارتقای شرکتها و تاسیس کسب کارهای جدید خواهند شد.
رئیس دانشگاه تهران، تاکید کرد: این رویداد تلاشی به منظور اتصال واقعی میان محیطهای خلاقانه دانشجویی و کسب و کارها به شمار میرود.
دکتر سید محمد مقیمی، تصریح کرد: مطالعات صورت گرفته نشان میدهد در فرایند کارآفرینی الزاما کارآفرینان ایده پردازان ماهر و قهاری نبوده و کسانی که فعالیتهای نوآورانه انجام میدهند به طور حتم انسانهایی خلاق نیستند، در واقع نمیتوان از افرادی که فعالیتهای کارآفرینانه را آغاز کرده اند انتظار خطور ایدههای جدید به ذهن داشت.
ایشان، توان تبدیل یک ایده به محصول یا خدمت نوآورانه، توان رقابت پذیری، توان ریسک پذیری و تبدیل ایدههای نوآورانه به محصول یا خدمت بازاری را از جمله ویژگیهای افراد در گروههای خاص دانست و ادامه داد: فرآیند مذکور فرایند مکمل است که مهارتهایی متناسب با هرکدام از مراحل ذکر شده به شمار میرود. وی، افکار و ایدههای جوانان و نوجوانان را بلند و تحلیلی دانست و خاطرنشان کرد: طوفان مغزی در مطالعات مدیریت روشی مناسب برای اتخاذ تصمیم بهینه محسوب میشود تا ما بتوانیم با بهره گیری از الگوهای مختلف به تصمیمی رضایت بخش دست یابیم. در این صورت افراد فارغ از واقعی بودن ایدههای خود، ایدههای بلند پروازانه و تخیلی را نیز مطرح خواهند کرد.
رئیس دانشگاه تهران، آثار و پیامدهای برخی ایدههای تمسخر آمیز را ارزشمند خواند و افزود: مطالعات نشان میدهد در مرحلهای که برخی ایدههای تخیلی مطرح میشود، با تغییر و تحولات صورت گرفته این ایدههای عملی به کار گرفته شده آثار و پیامدهای ارزشمندی را از خود به جای میگذارند.
دکتر سیدمحمد مقیمی در پایان با اشاره به تلاش برای ایجاد انگیزه در دانشجویان به منظور ارایه ایدههای جدید، ابراز امیدواری کرد: اتصال و ارتباط دانشجویان مستعد و برخوردار از ایده با کسب و کارهای متنوع، رشد و تعالی صنعت و رونق بازار کار را در کشور، تضمین کند.
سپس دکتر علیرضا وجهی، معاون دانشجویی دانشگاه و رئیس شورای سیاستگذاری رویداد، بر تلاش و تکاپو در خصوص ایدهپردازی و فناوری توسط استادان، دانشجویان و محققان سراسر کشور تاکید کرد و گفت: باید قدر و منزلت خود و ایدهها را دانست و برای رشد و تعالی خود و دیگران بیش از پیش تلاش کرد.
وی، آموزش و پرورش را مکان مناسبی برای حرکت دادن دانش آموزان در مسیر ایده پردازی و خلاقیت و نوآوری دانست و تصریح کرد: آموزش و پرورش باید ارزشی بودن افکار دانش آموزان را به خانوادهها و خود آنها یادآور شود تا تلاشگران عرصه علم و آموزش نسبت به اهمیت ایدههای فناورانه خود واقف و آگاه شوند.
رئیس شورای سیاستگذاری رویداد، با اشاره به نام گذاری سال جدید به نام تولید، دانش بنیان و اشتغال آفرین بر ارزشمند بودن شرکتهای کارآفرین در سطح جامعه تاکید و خطاب به دانشجویان، خاطر نشان کرد: به طور حتم با ارزش دادن به خود و افکار خود زمینه ساخت کشور مهیا خواهد شد.
معاون دانشجویی دانشگاه تهران، نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه را در این رویداد جلو دار خواند و گفت: تفکر بر این بود که این نهاد صرف مراسمهای مذهبی پیشتاز است، در حالی که با هدایت داهیانه رهبر معظم انقلاب اسلامی (مدظله العالی) شاهد حرکت خودجوش و انقلابی این نهاد برای حمایت از طرحها و ابتکارات فناورانه دانشجویان و محققان در سطح کشور هستیم.
عضو هیات رئیسه دانشگاه تهران، آینده کشور را وابسته به همت و تلاش دانشجویان دانست و اظهار داشت: مشکلات کشور به دست تلاشگران عرصه علم و آگاهی مرتفع خواهد شد.
دکتر علیرضا وجهی در پایان با قدردانی از هلدینگ دانش بنیان لیدکو، دفتر نهاد نماینگی مقام معظم رهبری در دانشگاه، اداره کل خوابگاههای دانشگاه و شرکت شتاب دهنده لیداکس، برگزاری رویداد فناورانه از دانشگاه تا بازار را زمینه ای مناسب برای رونق بازار کار و صنعت کشور ذکر کرد.
در ادامه این رویداد، تیمهای مختلف دانشگاههای سراسر کشور با عناوین سروین، ناژآرک، شیمی پلیمر دانشگاه تهران، شالکول، مدبی، بیوکربن کپچر، اکسیر پویش، ناتاترک طرحهای خود را در حضور اعضای هیات داور ارایه کردند.
تیم تحقیقاتی سروین در ارایه طرح خود با عنوان تولید نماتد کش زیست سازگار با فرمولاسیون نانوکپسول گفت: ترکیبات ثانویه گیاهی از دیرباز به مظور کنترل افات و بیماریهای گیاهی مورد توجه محققان بوده است.
این گروه استارت آپی در دفاع از طرح خود افزود: تیم تحقیقاتی سروین با تکیه بر دانش فنی داخلی، تحقیقات تکمیلی خود را برپایه فناوری نانو به سرانجام رسانده و موفق به تولید نخستین افت کش زیست سازگار گیاهی با فرمولاسیون نانوکپسول شده است این محصول میتواند جایگزین محصولات وارداتی باشد.
ماندگاری کم در طبیعت، نداشتن دوره کارنس، نداشتن اثر سو بر حشرات گرده افشان و استفاده از مواد اولیه داخلی از جمله مزایای ذکر شده توسط گروه استارت آپی سروین به شمار میرود.
تیم ناژآرک با معرفی طرح خود با عنوان وب اپ گزارش و مدیریت کارگاهی در حضور هیات داوران، گفت: این اپ کمک میکند تا کارفرمایان، پیمانکاران شرکتهای مشاوره و مدیران پروژه، کارکرد پروژه خود را از حیث اجرا، کنترل روند، مواد و مصالح، ماشین آلات و پرسنل و نظارت به سادگی انجام دهند.
در ادامه تیم تحقیقاتی شیمی پلیمر دانشگاه تهران نیز با معرفی طرح خود با عنوان استخراج آمیلوز و آمیلوپکتین از نشاسته، گفت: آمیلوز بخشی از نشاسته است که برخوردار از خواصی بی نظیر است، چرا که با آمیلوز نگرانی در خصوص ژلاتینهای حیوانی رفع شده و میتواند در تولید ماستهای کم چرب غلیظ به کار رود.
این تیم تصریح کرد: صنایع دارویی نیز میتواند در فرمولاسیونهای اِن کپسوله و پوشش کپسول از این محصول شگفت انگیز استفاده کند. آمیلوز با خلوص بالای 40 درصد با یک سوم قیمتهای نمونههای وارداتی تولید شده است. در حال حاضر نیز تولید کننده آمیلوز در کشور وجود ندارد.
تیم شالکول، شامپو عرق گیاهی تولید شده ی خود را عامل مهم شادابی و لطافت پوست و مو دانست و گفت: این شامپو از برگهای گیاهانی نظیر گزنه، گردو، شوید و نعنا تولید شده و حاوی مواد غنی و سالم برای تقویت و شادابی پوست و مو است.
بنا بر این گزارش، تیم مدبی در دفاع از طرح خود با عنوان پلتفرم بهداشت دیجیتال بانوان، اظهار داشت: چشمانداز ما در مدبی ایجاد پایگاه داده سلامت زنان در کشور است تا بتوانیم از ارزش دادهها برای بهبود وضع بهداشت زنان بهره بریم.
تیم تحقیقاتی اکسیر پویش، طرح خود را با عنوان تولید کودهای زیستی، عاملی مهم برای جبران فقر عمومی بیولوژیک خاک در کشور به منظور جلوگیری از مصرف بی رویه کودهای شیمایی کشاورزی معرفی کرد و گفت: از این طریق میتوان راندمان کشت کشاورزان به حد استاندارد رساند.
حذف گازهای آلاینده خروجی از دودکش صنایع بر مبنای کشت ریزجلبک و تولید مکمل دارویی و محصول غذایی، طرح ارایه شده توسط تیم تحقیقاتی بیوکربن کپچر بود.
این تیم، خاطر نشان کرد: طرح جذب زیستی گازهای آلاینده کربن، سولفور و نیترات با بهره گیری از ریز جلبک و تولید زیست توده به منظور کاهش آلایندههای محیط زیستی صنایع، اجرا شده و در کنار اثرات مثبت محیط زیستی منجر به کاهش جرایم محیط زیستی صنایع آلاینده و تولید زیست توده جلبک به عنوان یک کالای برخوردار از ارزش افزوده، شده است.
تیم تحقیقاتی ناتاتک به عنوان آخرین ارایه دهنده طرح تولید سلولز میکروبی افزود: این تولید برای ورود به صنایع غذایی است. ناتا از مقرون به صرفه اقتصادی گرفته شده و هزینه تمام شده آن کم تر از نمونه خارجی است. چرا که این ایده میتواند برای صنایع غذایی نظیر انواع بستنی، نوشیدنیها و آیس پکها مورد استفاده قرار گیرد.
گفتنی است: در پایان اعضای هیات داوران سه تیم تحقیقاتی سروین، مدبی و بیوکربن کپچر را به عنوان تیمهای برتر برای شتابدهی و سرمایه گذاری به هولدینگ لیدکو معرفی کرد.
در ادامه، آقای دکتر روستا آزاد، عضو هیأت علمی و رئیس اسبق دانشگاه صنعتی شریف دقایقی را به سخنرانی پرداخت و بر نقش منتورینگ و مربیگری و ارشاد طرحها تأکید کرد.
سپس، دکتر مرتضی ضرابی مدیر عامل شرکت فناوری بن یاخته رویان، بانک خون بند ناف به تشکیل این شرکت در سال 1384 به همت زنده یاد دکتر کاظمی آشتیانی به منظور تامین سلولهای بنیادی مورد نیاز مراکز پیوند، گفت در حال حاضر با ذخیرهسازی سلولهای بنیادی خون بند ناف و ذخیره 180 هزار نمونه خون بند ناف بزرگترین ظرفیت سلول در سطح خاورمیانه ایجاد شده است.
دکتر ضرابی، کاربرد سلولهای بنیادی خون بند ناف را برای درمان بیماریهای بدخیم و غیر بدخیم مهم دانست و تصریح کرد: بیشترین بهره و استفاده از این سلولها در درمان بیماریهای خونی است.
وی، این بیماریها را شامل تالاسمی، انواع سرطانهای خون، بیماری نقص سیستم ایمنی و کم خونیهای مادر زادی بر شمرد.
این مقام مسوول، ذخایر سلولی در کشور را از منابع ارزشمند دانست و تاکید کرد: این منابع میتواند در پزشکی بازساختی مورد استفاده قرار گیرد.
مدیر عامل شرکت فناوری بن یاخته رویان، در ادامه تصریح کرد: علاوه بر سلولهای بنیادی ضمایم زایمانی که بعد از تولد نوزاد دور ریخته میشوند، ارزشمند و قابل استفاده هستند.
وی در پایان این ضمایم را شامل بافت بند ناف، جفت و پردههای جنینی دانست و خاطر نشان کرد: شرکت بن یاختههای رویان با احداث پالایشگاه محصولات زایمانی قصد فراوری این ضمایم را دارد و پیش بینی میشود، بیش از 30 محصول از این ضمایم استخراج شود.
در اختتامیه این مراسم، دکتر احمد طالبزاده، از هیأت داوران، میهمانان و عوامل برگزاری این رویداد قدردانی و تشکر کرد.
اهدای جوایز و لوحهای تقدیر و تندیسهای رویداد، اجرای موسیقی سنتی زنده توسط دانشجویان روشندل دانشگاه و پذیرایی از میهمانان از جمله برنامههای دیگر این رویداد بودند.
نظر شما :